Vesti

Informacije: tel. +381 (0)24 555 566

Google Térkép - tömegközlekedés

 

Google térkép navigálás használata Szabadkán a városi tömegközlekedésben.

Szabadka felsorakozott azok a városok után, ahol elérhetővé vált a Google térkép navigálás használata a városi tömegközlekedésben.

A Google Transit a Google térkép része és lehetővé teszi a felhasználók részére, hogy használatával valós időben gyors információkhoz jussanak a városi tömegközlekedéssel kapcsolatban, valamint, hogy hogyan tudnak eljutni egyik pontból a másikba a városi autóbuszokat használva.

Ez az alkalmazás különösen sokat segíthet azoknak a személyeknek, akik nem ismerik Szabadka város tömegközlekedési járatait, valamint a turisták számára is értékes információkkal szolgál.

Az alkalmazás valós időben tervezi meg azt az útvonalat, ahova az utazni kívánó személy szeretne eljutni. Információt kap arról, hogy az utazás mennyi ideig fog tartani, az utazás költségéről, ezen kívül lehetőséget nyújt arra is, hogy egy adott megállón, vagy a kiválasztott megállón az utazni kívánó személyek információhoz jussanak a menetrendekkel kapcsolatban, hogy mikor indul az első, valamint az utolsó járat.

Az alkalmazás elérhető asztali számítógépen, tableten, valamint mobil telefonon is.

Az alkalmazás használata során mindössze ki kell választani az úticélt, valamint, hogy milyen formában szeretnénk eljutni. (autóval, tömegközlekedéssel, gyalog … stb)

Az útvonal tervezésnél több lehetőség közül is választhatunk, mint például kiválaszthatjuk a legrövidebb ideig tartó útvonalat, a legkevesebb átszállással járó útvonalat vagy a legkevesebb gyaloglással járó útvonalat stb.

Az alkalmazás az útvonal tervezés után információt ad az utazással járó költségekről is.

Amikor a Google térképen kiválasztunk egy autóbusz állomást , információkat kapunk az állomáson áthaladó vonaljárat menetrendekről, valamint arról, hogy melyik autóbusz vonaljárat mikor fog megérkezni.

A Google transit rendszere Szabadkán csak a városi járatokat öleli fel, viszont folyamatban van a peremvárosi rendszer bővítése is.

Külön köszönetet mondanánk a közreműködőknek, akik hozzájárultak az alkalmazás működéséhez,

- Andrea Gluščević-nek - UNDP (Program Ujedinjenih nacija za razvoj)

- Bus Logic DOO-nak.

 

 

« Nazad

 

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".